Siidine kõrvitsa-juustukook

teisipäev, november 01, 2016

Hei!

Halloween sai nüüd läbi ja aeg on panna kõik hirmsate nägudega lõigutud kõrvitsad söögi sisse. 

Minu igapäeva menüüs on hetkel ka mõnus ja vürtsine kõrvitsa-läätse supp, kuid seda retsepti jagan ma teiega juba järgmisel nädalal.


Mõtlesin, et sellel nädalal sööme enne kooki ja siis suppi. Tundub kui hea plaan? :) 
Võin kergitada ka saladuseloori ja öelda, et selle koogi retsept tuleb ka novembri lõpus ilmuvasse retseptiraamatusse, millele saate eeltellimust teha ka SIIN!

Antud retsept on ka minu jaoks niiöelda eriline, sest sellega tõmbasin raamatule joone alla. Seega oli see viimane kook, mis sinna kaante vahele sai. 

Kuigi ma ootan meeletult juba raamatu ilmumist, siis on ka minul sellega üpris bitter-sweet emotsioon. Ühest küljest on meeletult hea kogemus ja võimalus midagi sellist teha, kuid teisest küljest oli see minu jaoks mingil hetkel justkui sunnitöö. Aeg pressis peale ja täpne arv retsepte oli vaja valmis saada. Kui oleksin teinud raamatut ainult enda jaoks ja üksi, siis oleksin neid retsepte kogunud hea aastakese ja andnud endale kella 4ni öösel piltide tuunimise asemel korralikku ööund. Samuti ei oleks ma ise retsepte pannud kindlatesse raamidesse nii kaloraaži kui ka toitainete koha pealt. Hetkel raamatusse minevad retseptid on kõik identse kaloraaži ja sarnase toitainete suhtega, niiet ka Fitlapi ja kaalustalla.ee kava kasutajad saaksid neid retsepte oma kavasse lisada.  

Loodan, et kunagi saan välja anda ka täitsa oma raamatu, mille ilmumisest tunnen veel suuremat rõõmu ja uhkust kui praegu. 

Tõmban siinkohal raamatu jutule joone alla, sest tegelikult on selle koha pealt painavaid asju veel, millele ma siin blogis avalikult tähelepanu ei pööra. 

Sööme hoopis ühe mõnusa koogitüki ja tunneme elust rõõmu.

Antud kooki võid vürtsitada ka piparkoogimaitseainega, mis annab toidule talvise hõngu.



Siidine kõrvitsa-juustukook 

Põhi:
150g kuivatatud aprikoose
50g hakitud mandleid või mandlijahu
30g kookoshelbeid

Täidis:
3 muna
600g Philadephia light toorjuustu (3%)
200g kõrvitsapüreed
0,5 tl kaneeli
0,5 tl piparkoogimaitseainet
magustamiseks steviat, mett või agaavisiirupit


Leota aprikoose kuumas vees umbes 10 minutit. Blenderda aprikoosid blenderis või köögikombainis ühtlaseks ja lisa sinna juurde ka hakitud mandlid/mandlijahu ja kookoshelbed.  Sega kuni tekib ühtlane tainas. Suru tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.

Täidise jaoks mikserda toasoe toorjuust koos steviaga pehmemaks. Lisa mikserdades ükshaaval munad, maitseained ja kõrvitsapüree. Vala tainas koogivormi ja küpseta 150-160 kraadi juures 1 tund.  Parema tulemuse saavutamiseks pane ahju alumisele siinile veega täidetud ahjuplaat või –nõu.

Kui retsepti järele katsetad ja sotsiaalmeediasse pildi laed, siis lisa sellele häshtäg #helenaretsept. Nii leian ka teie võrratud pildid üles! :)





Nüüd haara üks tass sooja teed, tõmba teki sisse kerra ja naudi kooki! :)

Teie Helena :)

You Might Also Like

5 kommentaari

  1. Mis sa arvad, kas analoogset põhja saaks ka datlitest teha? Mul mingid iidvanad seisavad kapis ...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kindlasti saab! :) Tulemus ei tuleks nii oranž vaid pruun, aga maitsev sellegipoolest.
      Vaata, et siis koogis endas magusainega ei liialda, sest põhi on tänu kuivatatud datlitele/aprikoosidele parajalt magus :) Lase loovus lendu ja proovi.

      Kustuta
  2. Kuidas teed seda kõrvitsapüreed koogi jaoks? Suured tänud :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lõikad kõrvitsa tükkideks ja laotad ahjuplaadile. Küpseta seni, kuni kõrvits on pehme ja seejärel püreesta saumiksri, nuga, kombaini või blenderiga. Saad seda lisada erinevatesse toitudesse ja nt hommikul pudru sisse ka ja maitsestada vastavalt maitsele.

      Kustuta
    2. Suured tänud :) Väga ootan juba raamatu ilmumist! Rõõmsameelsust ja päikest edaspidiseks ;)

      Kustuta

Subscribe