Tatar magustoiduks ehk imemaitsev tatrakreem

reede, oktoober 21, 2016


Hei!
Lõpuks suutsin ennast kokku võtta ja blogile uue kujunduse teha. Vaeva nägin, aega läks, aga asja sai. Ma loodan, et teile meeldib. Lisaks sai uue kuue ka mu blogi päis, mis ei ole enam nii kirju, vaid minimalistlik ja armas.

Tegelikult on mul ääretult hea meel taas blogilainel olla ja teile kirjutada. Sama hea meel on taas hakata blogisse tooma erinevaid maitsvaid retsepte, mis on head nii teie tervisele kui ka meelele.

Seekordseks päevakangelaseks on siidine ja pehme tatrakreem, mis on küll magus, aga ääretult toitev. Seega võid julgelt teha seda ka hommikusöögiks.



Mõtlete nüüd kindlasti, et mismõttes tatar magustoidu sisse!?! Tegelikult mõtlesid seda tüdrukud ka, kui ma neile seda esimest korda tegin, aga pärast maitsmist pidid nad tõdema, et magustoit oli maitsmist väärt.

Lisaks on see nii multifunktsionaalne magustoit, et igaüks saab seda vastavalt oma vajadusele tuunida erinevate lisanditega.  Mina lisasin eile sinna veel kardemoni, nelki, ingverit ja kaneeli, sest olin juba piparkoogi lainel. Nimelt tegin
Mariliisile piparkoogitainast, sest viimast kuud rase naine peab ju saama nautida kõike, mille järele isutab. Nii siis viin talle täna värske ja koduse piparkoogitaigna koju kätte. Tervislikku polnud seal miskit. Täiesti klassikaline suhkur, jahu, või :D Niiet, kui tunned, et tahad piparkooke küpsetama hakata, siis anna mulle teada. Saame taigna osas ka kaubale :)

















Tegelikult pole tatar seal sees niisama nalja pärast, vaid sellel igapäevasel teraviljal on ka mitmeid kasulikke omadusi.
  • Tatar parandab ainevahetust ja seedimist.
  • Kõrvaldab ainevahetuse, närvisüsteemi ja vereringe häired.
  • Mõjub ergutavalt ja suurendab lihasjõudu, vastupidavust.
  • Vähendab kolesterooli ladestumist arteritele ja teiste veresoonte seintele.
  • Soodustab liigse kolesterooli väljutamist organismist.
  • Aitab hoida vererõhku normaalsena.
  • Lisaks toimib tatar tervendavalt ja aitab ravida haavandeid, köha, kõhunäärme-, soolestiku-, ja maohaigusi, kõhukinnisust.
  • Tugevdab põletikuvastaseid protsesse, takistab organismis selliste ainete moodustumist, mis põhjustavad reumatoidartriiti, jämesoolepõletiku ja nendega seotud valude teket.
  http://naine24.postimees.ee/v2/1114260/tatra-kasulikke-omadusi
http://koduhaldjas.blogspot.com.ee/2013/12/tatar-tervislik-ja-kasulik.html




Tatrakreem (2-le)
  • 50g tatart (150g keedetuna)
  • 150g Philadelphia light (2,5%) toorjuustu
  • 100g kreeka jogurtit 
  • 10g purustatud india pähkleid 
  • 10g kuivatatud jõhvikaid 
  • 1 tl kakaod 
  • 0,5 tl kaneeli
  • magustamiseks steviat või muud meelepärast magustajat
  • soovi korral piparkoogimaitseaineid.
  • Näpuotsaga soola
Keeda tatar ilma soolata pehmeks või kasuta keedetud tatart. Püreesta tatar koos kakao ja kaneeliga ühtlaseks massiks. Mikserda sisse toorjuust ja seejärel kreeka jogurt. Lisa juurde purustatud pähklid ja jõhvikad.  Magusta vastavalt maitsele stevia või mõne muu magustajaga. Kui jõulutunne on juba peal, siis lisa juurde 0,5 tl piparkoogimaitseainet või jahvatatud kardemoni, nelki ja ingverit. 
Lase pool h külmkapis seista ja serveeri. 







Mõnusat katsetamist!

You Might Also Like

3 kommentaari

  1. Veel kord suured tänud piparkoogitaigna eest! Mõnus oli. Täna küpsetasime mu rasedanäljast üle jäänud koguse ära ka. Väike glasuur peale ja njämm!
    A see tatart magustoidus kõlab tõesti veidralt. Ma ise soolase tatra fänn. Kanafileed ka veidi juurde ja törts hapukoort peale. Aaaah :) Hea. Eks näis, äkki proovin selle ka ära.

    VastaKustuta
  2. Ostsin täna Rakverest su tatrakreemi ja see oli väga mõnus :)

    VastaKustuta
  3. Hm ,täitsa huvitav kreem.Ise ei oleks sellepeale tulnud.Peaks järgi tegema :) .

    VastaKustuta

Subscribe