Jõulused retseptid

pühapäev, detsember 27, 2015

Täna hommikul ärgates tundsin mina ennast veidi paremini, aga haigus on kandunud vist Siimule. Loogiline see ka on, sest terve kõhuviiruse aeg oli Siim koguaeg mu kõrval.
Täna pidi ta Võrumaalt Tallinnasse uuesti tööle sõitma ja kraadides selgus, et tal 38,6 palavik. Tunnen ennast üpris halvasti, et teda nakatasin, aga samas ei saanud ma ka midagi selle vastu teha. Ei saanud ennast ka mulli sulgeda.

Täna käisin 11 km kõndimas, et ennast natukenegi liigutada. Tundsin, et jooksmiseks on organism liiga nõrk, aga kuna täna oli ideaalne ilm, siis tegin karges Kütiorus ühe mõnusa ringi.

Siiski ei tahtnud ma täna rääkida mitte oma päevast, vaid tegelikult jagada teiega paari pühadehõngulist retsepti, mida panna näiteks enda aastavahetuse pidulauale :) 
Tahtsin neid teiega jagada juba enne jõule, aga kui tervis alt veab, pole midagi teha. Siiski, parem hilja, kui mitte kunagi.







Ahjuõunad kohupiima ja pähklitega

3 õuna 
pool pakki (100-120g) 0,5% maitsestamata kohupiima
20-30g pähkleid.
kaneeli
steviat

Haki pähklid peeneks ja sega need kaneeli ja steviaga. Puhasta õun südamikest ja pane sinna sisse hakitud pähklid. Küpseta õunu 180-200 kraadi juures 15 minutit, kuni nad on muutunud pehmeks. Võid lisada ahjuplaadi põhjale natuke vett. Täida õunad kohupiimaga ja küpseta veel 5 minutit. 

Samm-sammult õpetust näed mu Fitlap retseptiblogist KLIKI SIIA










Kanafileerullid mozzarellaga

u 100g kanafileed
40-50g pruun riis
Paprikat
40 g mozzarella juustu ( rasva 20%)
1 tl oliivõli

Keeda riis vaiksel tulel pehmeks. Tambi kanafilee kile vahel õhemaks. Maitsesta maitseainetega. Lõika paprikast õhukesed viilud. Laota mozzarella ja paprika kanafileele ja keera rulli. Vajadusel kinnita rull hambatikkudega. Määri pealt õliga ja küpseta ahjus 15 minutit 180 kraadi juures. 

Samm-sammult õpetus on ka olemas SIIN!


Nüüd üks retsept rubriigist ka tervislikum patukas. 

Jõuluvürtsidega šokolaadikook peediga

3 muna
2 dl pruuni suhkrut
2 keedetud peeti 
50 g toasooja võid
250 g speltajahu
30 g nisujahu 
peotäis datleid
3 dl keefiri 
2-3 spl piparkoogimaitseainet
2 tl küpsetuspulbrit
 1-2 spl toorkakaod
1 pk šokolaadimaitselist toorjuustu 
hapusid marju, nt punaseid sõstraid


Vahusta kookosrasv ja toasoe või pruuni suhkruga. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustades. Sega juurde ka peeneks hakitud datli tükid ja riivitud(keedetud) peet ja keefir. Sega kokku jahud ja maitseained ja küpsetuspulber. Lisa kuivained ülejäänud taignale. Vala kook vormi ja küpseta 180-200 kraadi juures umbes 30-40 minutit. Saad küpsust kontrollida hambatikuga. Torka hambatikk kooki ja kui see tuleb "puhtana" välja, siis on kook valmis.  
Kuna ei teinud seda kooki endale, siis panin katteks peale ka šokolaadimaitselist toorjuustu, mis andis koogile sobis sinna ideaalselt. Tuleb määrida see peale kuumale koogile, sest siis saab toorjuust sulada ühtlaselt üle koogi ja tekib mõnus glasuur.  Peale puista hapusid marju.

Retsept on sündinud koostöös Herkulessiga ja kasutasin siin nende täistera speltajahu. Siiski on kook üpris kaloririkas, niiet liialdada ei tohiks :)
Tegin selle koogi katse-eksitus meetodil ema sünnipäevaks. Kapis oli olemas punane peet ja otsustasin selle koogi sisse pista. Kui olen täiesti aus, siis teisel päeval maitses see kook 10x paremini. :) 


Ilusat katsetamist teile! 


You Might Also Like

0 kommentaari

Subscribe